Tocanita de ficatei de pui
PrinteazaTocanita de ficatei de pui din: ficatei, ceapa, rosii, usturoi, iart, lamaie, boia, cimbru, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
- 500 g ficăţei
- 2 cepe
- 6 roşii
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri cu iaurt
- 1/2 lămâie
- 1 vârf de cuţit de boia iute
- 1/2 linguriţă cu cimbru
- 3 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în uleiul încins. Adaugă ficăţeii spălaţi, curăţaţi de pieliţe şi scurşi. Lasă-i să se rumenească uşor şi adaugă usturoiul pisat.
Când ficăţeii sunt făcuţi, stoarce zeama de la jumătate de lămâie.
Opăreşte roşiile, decojeşte-le şi taie-le cubuleţe. Pune-le peste ficăţei împreună cu o jumătate de cană cu apă. Lasă la foc mic, acoperit.
Pune sare, piper, boiaua iute şi cimbrul şi mai lasă să dea în câteva clocote, iar la final, încorporează 2 linguri cu iaurt.
Serveşte mîncarea caldă, cu paste şi parmezan ras.
Tocanita de ficatei de pui
Pofta buna!