Tocanita de ficatei de pui

Printeaza

Tocanita de ficatei de pui din: ficatei, ceapa, rosii, usturoi, iart, lamaie, boia, cimbru, ulei de masline, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Tocanita de ficatei de pui

  • 500 g ficăţei
  • 2 cepe
  • 6 roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu iaurt
  • 1/2 lămâie
  • 1 vârf de cuţit de boia iute
  • 1/2 linguriţă cu cimbru
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspăt

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în uleiul încins. Adaugă ficăţeii spălaţi, curăţaţi de pieliţe şi scurşi. Lasă-i să se rumenească uşor şi adaugă usturoiul pisat.

Când ficăţeii sunt făcuţi, stoarce zeama de la jumătate de lămâie.

Opăreşte roşiile, decojeşte-le şi taie-le cubuleţe. Pune-le peste ficăţei împreună cu o jumătate de cană cu apă. Lasă la foc mic, acoperit.

Pune sare, piper, boiaua iute şi cimbrul şi mai lasă să dea în câteva clocote, iar la final, încorporează 2 linguri cu iaurt.

Serveşte mîncarea caldă, cu paste şi parmezan ras.

 

Tocanita de ficatei de pui

Tocanita de ficatei de pui

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.