Tocanita de gutui cu pui
PrinteazaTocanita de gutui cu pui din: gutui, pulpa de pui, prune, zahar, faina, boia, unt, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 3 gutui
- 400 g pulpă de porc
- 150 g prune uscate
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură făină
- 1 linguriţă boia dulce
- 20 g unt
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel
Mod de preparare:
Taie carnea fâşii, condimenteaz-o cu sare, piper şi boia, apoi prăjeşte-o.
Caramelizează zahărul, adaugă 100 ml de apă şi lasă la fiert până se dizolvă caramelul. Adaugă făina amestecată cu o lingură de apă rece. Adaugă prunele şi lasă deoparte.
Curăţă gutuile de seminţe, taie-le felii şi sotează-le rapid în unt. Aşază carnea într-un vas termorezistent împreună cu gutuile, adaugă sosul de caramel cu prune.
Dă la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!