Tocănită de hribi cu smantană si ceapa
PrinteazaTocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment.
Ingrediente:
- 300 g hribi
- 1 ceapă
- ulei
- 2 linguri făină
- 2 linguri smântână
- 1 lingură condiment
Mod de preparare:
Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi ceapa tăiată mărunt în ulei, adaugi 1 cană cu apă şi condiment. Când clocoteşte, pui bureţii fierţi şi tăiaţi mărunt şi dai focul mic.
După 10-15 minute adaugi făina şi smântână (amestecate înainte), mai laşi câteva clocote până se îngroaşă, amestecând continuu şi o dai deoparte.
E delicioasă cu mămăliguţă caldă şi mujdei de usturoi.
Poftă bună!