Tocanita de legume cu galuste
PrinteazaTocanita de legume cu galuste
- 500 g ceapă
- 100 g păstârnac
- 200 g morcovi
- 100 g pătrunjel
- 100 g ţelină
- 500 g ardei gras
- 1,5 kg roşii
- 150 ml ulei
- 2 ouă
- 200 g făină
- piper
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Ceapa tăiată mărunt o căleşti în ulei până devine aurie. Adaugi zarzavatul tăiat rondele şi ardeii tăiaţi inele şi căleşti în continuare. Stingi cu puţină apă sau supă.
Adaugi roşiile tăiate şi curăţate de seminţe şi coji şi mai fierbi 10-15 minute. Din ouă, făină, apă şi sare pregăteşti o cocă din care faci găluşte de mărimea alunelor, pe care le fierbi în apă cu puţină sare.
Le scoţi cu spumiera şi le adaugi la tocăniţă. Mai dai puţin în clocot şi potriveşti gustul cu sare, piper, verdeaţă.
Pofta buna!