Tocanita de legume cu mamaliga
PrinteazaTocanita de legume cu mamaliga din: vinete, dovlecei, ceapa, ardei grasi, ciuperci, rosii, sare, piper, usturoi, marar, fasole, ulei.
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 3 cepe
- 2 ardei graşi, de preferinţă roşii
- 250 g ciuperci
- 4-5 roşii coapte
- sare
- piper
- 2-3 căţei de usturoi sau 1 linguriţă praf de usturoi
- 1 legătură mărar
- opţional: 100 g fasole galbenă lată
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa şi ciupercile. Tai ceapa, o pui la călit şi adaugi şi ciupercile tăiate felii. Căleşti împreună, apoi adaugi ardeiul tăiat julien şi îl căleşti până se înmoaie. Pui usturoiul curăţat şi tăiat mărunt sau praful de usturoi.
Adaugi felii de vinete curăţate de coajă şi date cu sare, apoi lăsate să se scurgă de zeama amară. La urmă, adaugi feliile de dovlecei, curăţaţi din coajă din loc în loc (opţional, poţi adăuga şi 100 g fasole galbenă lată).
Pui 2-3 linguri de apă şi acoperi vasul cu un capac. înăbuşi legumele circa 7-8 minute şi adaugi roşiile spă¬late şi date pe râzătoare, pentru a le îndepărta coaja. Roşiile mai pot fi opărite circa 30 de secunde şi trecute prin apă rece. Le cureţi de coajă şi le tai rondele. Sărezi şi piperezi compoziţia.
Dai vasul la cuptor la 180 de grade, până se ridică uleiul deasupra (20-30 de minute). Nu amesteci cu lingura, pentru a nu se sfărâma dovleceii şi vinetele, ci scuturi, eventual, cratiţa. La servire, adaugi mărar spălat şi tăiat mărunt.
Consumi tocăniţa cu mămăligă.
Tocanita de legume cu mamaliga
Pofta buna!
Foarte buna tocanita