Tocanita de legume cu patrunjel
PrinteazaTocanita de legume cu patrunjel din: ulei, ceapa, usturoi, cartofi, pastarnac, sfecla, sare, piper, patrunjel.
- 3 linguri cu ulei
- 1 ceapă, curăţată şi tăiată inele
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
- 300 g cartofi şi păstârnac, fierţi
- 300 g sfeclă roşie fiartă, tăiată în felii
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- o mână plină cu frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie largă şi căleşte ceapa câteva minute, până se înmoaie, apoi adaugă usturoiul, cartofii şi păstârnacul. Prăjeşte timp de 5 minute. Adaugă sfecla roşie.
Asezonează bine cu sare şi piper şi mai prăjeşte 5 minute, amestecând din când în când. Serveşte tocăniţa cu pătrunjel tăiat mărunt.
Pofta buna!