Tocăniţă de legume cu peşte

Printeaza

Tocăniţă de legume cu peşte din: peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, morcov, cimbru, pasta de tomate, fasole, vin alb, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Tocăniţă de legume cu peşte

  • 800 g peşte
  • 4 roşii
  • doi ardei capia roşii
  • 3 cepe
  • doi căţei de usturoi
  • un morcov
  • un fir de cimbru
  • 50 g pastă de tomate
  • 250 g fasole mangetout
  • 100 g vin alb demisec
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui
  • apă

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se taie în felii potrivit de groase, iar morcovul se dă pe râzătoare.

Ardeii se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pun peste ceapă. Fasolea se fierbe în apă cu sare şi se pune pe o farfurie.

Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tăiate şi se călesc pînă cînd devin moi. Se adaugă fasolea, pasta de tomate dizolvată cu puţină apă şi roşiile tăiate cubuleţe.

Se toarnă vinul, se condimentează şi se lasă la fiert pînă cînd scade sosul şi se îngroaşă. Peştele se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici.

Se presară sare, se aşază într-o tavă, se toarnă deasupra puţin ulei, o cană de apă, se aşază firul de cimbru şi se introduce în cuptorul încins pentru 20 de minute.

Se toarnă deasupra sosul de ceapă şi se mai introduce la cuptor încă zece minute.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tocanita de peste cu legume

1 comentariu

  1. Voi ce peste ati folosit? Eu ma gandeam sa folosesc macrou.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.