Tocanita de legume de toamna

Printeaza

Tocanita de legume de toamna din: vinete, rosii, telina, ardei, ceapa, bulion, usturoi, otet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita de legume de toamna

  • 2 vinete
  • 3 roşii
  • 2 fire telină
  • 2 ardei graşi copţi
  • un dovlecel
  • o ceapă
  • 2 linguri bulion
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri otet balsamic
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se taie vinetele cuburi, se presară cu sare si se lasă 30 de minute la scurs. Se şterg, se rumenesc în ulei si se scot pe hârtie absorbantă.

In acelaşi ulei se pune ceapa tocată la călit si se presară cu sare când a devenit translucidă. Se adaugă dovlecelul tăiat rondele, roşiile, bulionul, usturoiul pisat şi ardeii copţi si rupţi fâşii.

Se lasă 10 minute pe foc, amestecând, apoi se pun vinetele si ţelina. Se lasă 20 de minute pe foc, amestecând şi adăugând un pic de apă, în caz că scade prea tare. Se toarnă oţetul balsamic şi se trage de pe foc.

Se serveşte caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.