Tocanita de linte cu chili
PrinteazaTocanita de linte cu chili din: linte, ceapa, morcovi, telina, ardei, chili, curcuma, sare, ulei.
- 200 g linte roşie
- 2 cepe roşii
- 2 morcovi
- 2 tije de ţelină apio
- 1 ardei gras
- 1 păstârnac
- 1 chili roşu
- 1 linguriţă curcuma
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se spală. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline. La fel se procedează şi cu morcovul, păstârnacul, ardeiul şi tijele de ţelină.
După ce legumele s-au călit puţin, se adaugă sare şi curcuma.
Se spală lintea în mai multe ape şi se adaugă peste legumele călite, împreună cu 500 ml de apă sau supă de legume. Se lasă la fiert 20-30 de minute.
La final se presara pătrunjel.
Pofta buna!