Tocanita de linte cu verdeata
PrinteazaTocanita de linte cu verdeata din: linte, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, sare, patrunjel.
- 200 g linte
- 4 cartofi
- un morcov
- o radacina de patrunjel
- o radacina de pastarnac
- un ardei gras
- un praf sare
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
In primul rând, se curăţă de coajă legumele care au nevoie, apoi se spală bine în apă rece. Se taie cât mai mărunt toate legumele.
Intr-o oală cu apă fiartă se pune lintea la fiert cu un praf de sare. Se lasă 10 minute.
Intr-o oală se călesc legu-mele si apoi se lasă la fiert adăugând puţină apă. După ce sunt fierte legumele si apa a mai scăzut, se adaugă lintea fiartă.
Se mai lasă 5 minute să dea un clocot. Se potriveşte gustul de sare si se pune pătrunjelul.
Tocanita de linte cu verdeata
Pofta buna!