Tocăniţă de mazăre uscată
PrinteazaTocăniţă de mazăre uscată
- 300 g mazăre verde
- 2 cepe potrivite
- 3-4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- maghiran
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 linguri ulei măsline
- 1 lingură vegeta
Mod de preparare:
Mazărea se alege, se spală bine şi se lasă la înmuiat 12 ore în apă. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă şi se taie mărunt, apoi se înăbuşă cu apă şi vegeta.
Mazărea se pune la fiert cam o oră, peste care se adaugă şi legumele înăbuşite. între timp, se curăţă şi cartofii, se taie cubuleţe şi se amestecă cu ingredientele din cratiţă, care fierb.
Se adaugă uleiul şi maghiranul şi se lasă la fiert, la foc mic, până când cartofii devin noi. Tocăniţa de mazăre se ornează cu pătrunjel verde, fin, înainte de a fi servită.
Poftă bună!