Tocăniţă de mazăre verde
PrinteazaTocăniţă de mazăre verde
- 800 g mazăre
- 2 morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 linguri de ulei
- 250 ml suc de roşii
- 1 lingură boia dulce
- 1 ceapă
- 2 linguri pastă ardei sau ardei tăiat mărunt
- 1 linguriţă vegeta
- 2-3 căţei de usturoi
- 1-2 linguriţe busuioc
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa cu puţină apă şi vegeta. Se adaugă pătrunjel şi morcovul tăiat mărunt şi se fierb 2-3 minute, se adaugă mazărea şi 2 căni de apă fierbinte şi se lasă să fiarbă.
Când mazărea este fiartă, se adaugă şi celelalte ingrediente în afară de ulei, şi se mai lasă să dea 2-3 clocote. La sfârşit, se adaugă uleiul. Se mai poate adăuga pătrunjel verde tocat mărunt.
Poftă bună!
Parca as pune si putin marar in mancarea de mazare