Tocanita de miel cu bacon

Printeaza

Tocanita de miel cu bacon din: praz, telina, ceapa, bacon, miel, pastarnac, morcov, cartofi, cimbru, rozmarin, dafin, supa de vita, bere, amidon, apa, mazare, patrunjel.

Ingrediente:Tocanita de miel cu bacon

  • 1 fir praz, felii
  • 1 tulpină de țelină, cuburi
  • 1/2 ceapa, cuburi
  • 2 felii de bacon, tocat
  • 1.5 kg carne de miel, cuburi
  • 2 radacini păstârnac, curatat si taiat bucăți
  • 3 morcovi, curatati si taiati bucăți
  • 4 cartofi, taiati sferturi
  • 4 crengute de cimbru
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 frunza de dafin
  • 1 1/2 cani supa de vită
  • 1 cutie bere
  • 1 lingurita amidon amestecat cu 2 linguri de apă
  • 1 cană mazăre
  • 1/4 ceasca patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 160C.

Într-o cratita, rumeniti baconul maruntit la foc mare-mediu. Transferati pe un prososp de hartie. Adaugati bucatile de carne in cratita si rumeniti pe toate partile.

Adăugați prazul, telina si ceapa. Se fierbe la foc mediu timp de 3-4 minute. Adăugați păstârnac, morcovi și cartofi.

Legati cu o sfoara cimbrul si rozmarinul și se adaugă in cratita. Adăugați dafin, supa si bere. Se aduce la fierbere si se transferă la cuptor. Gatiti timp de 2 1/2 ore.

Scoateți oala din cuptor și se adauga amestecul de amidon și apă pentru a îngroșa sosul. Incorporati mazăre, se pune capacul si se lasa sa se odihneasca 10-15 minute.

Serviti tocana cu patrunjel si bacon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.