Tocanita de miel cu bacon
PrinteazaTocanita de miel cu bacon din: praz, telina, ceapa, bacon, miel, pastarnac, morcov, cartofi, cimbru, rozmarin, dafin, supa de vita, bere, amidon, apa, mazare, patrunjel.
- 1 fir praz, felii
- 1 tulpină de țelină, cuburi
- 1/2 ceapa, cuburi
- 2 felii de bacon, tocat
- 1.5 kg carne de miel, cuburi
- 2 radacini păstârnac, curatat si taiat bucăți
- 3 morcovi, curatati si taiati bucăți
- 4 cartofi, taiati sferturi
- 4 crengute de cimbru
- 2 crengute de rozmarin
- 1 frunza de dafin
- 1 1/2 cani supa de vită
- 1 cutie bere
- 1 lingurita amidon amestecat cu 2 linguri de apă
- 1 cană mazăre
- 1/4 ceasca patrunjel tocat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 160C.
Într-o cratita, rumeniti baconul maruntit la foc mare-mediu. Transferati pe un prososp de hartie. Adaugati bucatile de carne in cratita si rumeniti pe toate partile.
Adăugați prazul, telina si ceapa. Se fierbe la foc mediu timp de 3-4 minute. Adăugați păstârnac, morcovi și cartofi.
Legati cu o sfoara cimbrul si rozmarinul și se adaugă in cratita. Adăugați dafin, supa si bere. Se aduce la fierbere si se transferă la cuptor. Gatiti timp de 2 1/2 ore.
Scoateți oala din cuptor și se adauga amestecul de amidon și apă pentru a îngroșa sosul. Incorporati mazăre, se pune capacul si se lasa sa se odihneasca 10-15 minute.
Serviti tocana cu patrunjel si bacon.
Pofta buna!