Tocanita de miel cu chimen
PrinteazaTocanita de miel cu chimen din: carne de miel, ulei de măsline, ceapa, chimen, coriandru, cuişoare, usturoi, zeama de porfocala şi lămâie, melasă de rodie, pătrunjel proaspăt, mentă, seminţe de rodie, castravete, cuşcuş, iaurt.
- 800 g carne de miel, tăiata cuburi
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 cepe tocate
- 1/2 linguriţă chimen
- 1/2 linguriţă coriandru
- 1/4 linguriţă cuişoare
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- zeama de la 1 porfocala şi 1 lămâie
- 2 linguri melasă de rodie
Pentru salata:
- 1 legătură mică de pătrunjel proaspăt, tocat
- 1/2 legătură mică de mentă, ruptă
- 4 linguri seminţe de rodie
- 1 castravete, tăiat felii
- 1 lingură ulei de măsline
- zeama de la 1/2 lămâie
- cuşcuş şi iaurt pentru servit
Mod de preparare:
Pune carnea şi toate ingredientele rămase într-un vas încăpător din fomă, 1 adaugă 100 ml apă şi lasă să fiarbă acoperit cu capac la foc mic 6 ore.
Intre timp, fierbe cuşcuşul şi prepara salata.
Serveşte tocăniţa cu cuşcuş, salată şi iaurt natur.
Pofta buna!