Tocanita de miel cu legume si verdeata
PrinteazaTocanita de miel cu legume si verdeata din: carne de miel, rosii, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, prune uscate, supa de pui, cuscus, patrunjel, usturoi verde, ulei, cimbru, ulei de masline,lamaie.
- 1 kg carne de miel, cuburi
- 700g de rosii pasate
- 2 cepe, tocate
- 4 morcovi, tocati cuburi
- 3 tulpini de telina, feliata
- 3 radacini pastarnac, tocat cuburi
- 100g de prune uscate, taiate pe jumatate
- 500ml supa de pui
- 250g de cuscus
- 2 legaturi de patrunjel, tocat
- 1 legaturade usturoi verde, tocat
- cateva linguri de ulei, pentru prajit
- cateva fire de cimbru
- 3 linguri de ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Incinge putin ulei intr-o tigaie incapatoare si prajeste cuburile de carne, pe foc mare, astfel incat sa fie bine rumenite pe toate partile.
Preincalzeste cuptorul la 200°C. Incinge din nou putin ulei in cea mai incapatoare tigaie pe care o ai si soteaza ceapa cateva minute, apoi adauga restul legumelor si lasa-le pe foc pana se inmoaie putin.
Transfera carnea si legumele intr-o tava incapatoare, adauga firele de cimbru, prunele uscate, toarna rosiile, asezoneaza din belsug si amesteca. Adauga jumatate din cantitatea de supa de pui si da tava la cuptor timp de 45-60 de minute.
Intre timp, pune cuscusul intr-un castron incapator si toarna deasupra restul de supa fierbinte. Acopera bolul si lasa totul deoparte timp de 10 minute.
Cand cuscusul a absorbit apa, umfla-l cu o furculita si amesteca-l cu frunzele de patrunjel, uleiul de masline si zeama de lamaie. Asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Serveste tocanita alaturi de cuscus.
Tocanita de miel cu legume si verdeata
Pofta buna!