Tocanita de miel cu linte rosie
PrinteazaTocanita de miel cu linte rosie din: ceafa de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, boia, curcuma, chimen, scortisoara, ghimbir, piure de tomate, cartofi, linte, rosii din conserva, supa de legume, miere, sare si coriandru.
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 275 g file de ceafă de miel, tăiat în cuburi de 2,5 cm
- 1 ceapă, curăţată şi feliată
- 1 căţel de usturoi, tăiat în bucăţele
- câte 1 linguriţă cu boia de ardei, curcuma şi chimen
- câte 1/4 linguriţă cu scorţişoară şi ghimbir măcinat
- 1 lingură cu piure de tomate
- 3 cartofi medii, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi de 2,5 cm
- 125 g linte roşie
- 400 g roşii din conservă, tocate
- 450 ml supă de legume fierbinte
- 1 linguriţă cu miere
- 1 linguriţă cu sare
- 1 pumn de frunze proaspete de coriandru
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o oală termorezistentă, adaugă mielul şi prăjeşte-l timp de câteva minute, până se rumeneşte peste tot.
Adaugă ceapa şi usturoiul şi prăjeşte-le timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugă condimentele şi piureul de tomate şi fierbe totul timp de 1 minut.
Adaugă cartofii, lintea, roşiile, supa fierbinte si mierea. Condimenteaza cu sare si lasa sa dea in fiert.
Preincalzeste cuptorul la 160°C. Acopera oala cu un capac si lasa mielul la cuptor timp de 45 de minute – o ora, pana devine foarte fraged. Serveste mancarea presarata cu frunze de coriandru.
Tocanita de miel cu linte rosie
Pofta buna!