Tocanita de miel pentru masa de Paşte
PrinteazaO reteta de tocanita de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ulei, ceapa, smantna, faina, lamaie, boia, patrunjel, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 1/2 kg de carne de miel
- 80 ml ulei
- 2 cepe
- 100 ml smantana
- 2 linguri faina
- lamaie
- boia
- patrunjel
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Caliti ceapa in ulei pana prinde o culoare aurie. Adaugati carnea taiata bucati pe care o lasati pana cand se rumeneste. Adaugati apoi sare dupa gust si puneti cateva linguri de apa. Fierbeti carnea bine, adaugand apa din cand in cand pentru a nu se arde ceapa.
Cand carnea este fiarta, amestecati faina cu doua, trei cani de apa si turnati-o in sos amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Dupa cinci minute, luati cratita de pe foc si adaugati verdeata, smantana, sare, zeama de lamaie si cateva picaturi de otet dupa gust.
La sfarsit, adaugati boia si alte condimente, dupa propriul gust. Tocanita de miel se serveste cu piure de cartofi, cu mamaliguta calda sau cu orez.
Pofta buna!