Tocanita de naut
PrinteazaTocanita de naut din: naut, carnati de porc, ceapa, roasii, ardei, morcov, patrunjel, ulei, sare.
- 300 g năut
- 2 cârnaţi proaspeţi de porc
- 1 ceapă
- 3 roşii
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- pătrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune la fiert năutul înmuiat de cu seară. Separat, căleşte ceapa tocată fin. Adaugă morcovul ras şi ardeiul gras tăiat fâşii. Lasă să dea în câteva clocote, apoi pune roşiile opărite, decojite şi zdrobite cu furculiţa, năutul şi o cană din zeama în care a fiert năutul.
Lasă la cuptor, la foc moderat, să scadă bine. Când este aproape gata, pune cârnaţii tăiaţi în bucăţi şi rumeniţi separat. Potriveşte gustul de sare şi piper şi aromatizează cu verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!