Tocaniţă de oaie
PrinteazaTocaniţă de oaie
- carne de oaie
- ceapă
- boia de ardei
- pastă de gogoşari
- pastă de roşii
- piper
- ulei
- sare
- foi de dafin
- 1 fir de cimbru (dacă faci tocăniţa cu carne de oaie)
- câţiva căţei de usturoi (dacă pui carne de viţel)
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când s-a înmuiat, adaugi carnea spălată bine şi tăiată bucăţele, o căleşti şi pe ea puţin cu sarea şi boiaua. Amesteci bine, apoi torni apă să acopere bucăţile de carne şi le laşi să fiarbă.
Numai după ce e fiartă carnea, adaugi pasta de gogoşari şi de roşii, foile de dafin, piperul şi cimbrul, amesteci şi mai laşi puţin pe foc.
Tocăniţa de oaie e foarte bună cu mămăligă, iar cea de viţel cu găluşte făcute din 2-3 ouă, 2-3 linguri de smântână sau lapte, sare şi făină cât cuprinde.
Poftă bună!