Tocaniţă de oaie

Printeaza

Tocaniţă de oaie

Ingrediente:Tocaniţă de oaie

  • carne de oaie
  • ceapă
  • boia de ardei
  • pastă de gogoşari
  • pastă de roşii
  • piper
  • ulei
  • sare
  • foi de dafin
  • 1 fir de cimbru (dacă faci tocăniţa cu carne de oaie)
  • câţiva căţei de usturoi (dacă pui carne de viţel)

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când s-a înmuiat, adaugi carnea spălată bine şi tăiată bucăţele, o căleşti şi pe ea puţin cu sarea şi boiaua. Amesteci bine, apoi torni apă să acopere bucăţile de carne şi le laşi să fiarbă.

Numai după ce e fiartă carnea, adaugi pasta de gogoşari şi de roşii, foile de dafin, piperul şi cimbrul, amesteci şi mai laşi puţin pe foc.

Tocăniţa de oaie e foarte bună cu mămăligă, iar cea de viţel cu găluşte făcute din 2-3 ouă, 2-3 linguri de smântână sau lapte, sare şi făină cât cuprinde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.