Tocanita de pasare cu legume de sezon
PrinteazaTocanita de pasare cu legume de sezon din: carne de pasare, ulei, ceapa, ardei. morcov, rosii, verdeata, cimbru, piper, sare.
- 1 kg carne de pasăre (aripioare, gâturi, spate etc.)
- 4 linguri ulei
- 4 cepe
- 3 ardei graşi
- 1 rădăcină morcov
- 5 roşii (4 linguri bulion)
- verdeaţă (mărar, pătrunjel)
- cimbru
- piper boabe (pisat mai mare)
- sare
Mod de preparare:
Carnea se spală bine şi se taie în bucăţele mai mici. Se scurge de agă şi se pune la pprâjit, pe plită, într-o cratiţâ mai mare, cu ulei. Când s-a rumenit, se adaugă ceapa ttâiatâ mărunt, ardeii tăiaţi fideluţâ, morcovul ras sau tăiat mărunt şi roşiile sau bulionul.
Tot acum se adaugă piperul şi sarea (după gust) şi se toarnă puţină apă caldă sau supă (câteva linguri – 1/2 cană).
Se lasă în continuare pe plită să fiarbă înăbuşit cam 20 de minute, având grijă să mu se prindă pe fundul cratiţei, eventual adăugând în continuare câte puţină apă caldă. Când zarzavaturile s-au muiat, cratiţa se ppune la cuptor la foc domol.
După alte 20-30 de minute se adaugă verdeaţa tocatâ mărunt şi se mai ţine puţin la cuptor (5 minute).
Tocăniţa se serveşte caldă, cu mămăligă şi ardei iute.
Pofta buna!