Tocanita de peste cu vin
PrinteazaTocanita de peste cu vin din: ulei, ceapa, ardei, usturoi, boia, cimbru, sofran, dafin, rosii, vin, midii, cod, migdale.
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mare tocată
- 1 ardei roşu iute, tocat mărunt
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1/2 linguriţă boia de ardei afumaţi
- 1 lingură frunze de cimbru proaspete
- 1 linguriţă fire de şofran
- 3 foi de dafin
- 3 roşii mijlocii
- 75 ml supă de peşte sau apă
- 250 ml vin alb puţin oţet de vin roşu
- 500 g midii, curăţate
- 750 g cod (sau un alt soi de peşte cu carnea albă şi tare)
- 100 g migdale prăjite şi măcinate
Mod de preparare:
Incingeţi într-o cratiţă uleiul de măsline şi căliţi ceapa, împreună cu ardeiul iute şi usturoiul câteva minute. Adăugaţi boiaua, cimbrul, şofranul, foile de dafin şi roşiile şi lâsaţi-le să fiarbă până se îngroaşă sosul.
Turnaţi supa de peşte, vinul alb şi oţetul; când începe să clocotească încet, adăugaţi midiile şi lâsaţi-le să fiarbă până se deschid toate. Introduceţi şi peştele, împreună cu migdalele măcinate.
Fierbeţi la foc mic timp de 5 minute.
Pofta buna!