Tocanita de peste

Printeaza

Tocanita de peste din: peste, usturoi, zeama de limeta, sare, piper, ulei de masline, ceapa verde, rosii, ceapa, ardei gras, fulgi de ardei iute, patrunjel, lapte de cocos.

Ingrediente:Tocanita_de_peste

  • 1 kg de peste cu carne tare (halibut sau doc), taiat bucati
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 4 linguri de zeama de limeta
  • sare si piper dupa gust
  • ulei de masline
  • o cana de ceapa verde tocata
  • o cana rosii cuburi
  • o ceapa de apa tocata
  • un ardei gras feliat
  • o lingura de paprika
  • un sfert de lingurita de fulgi de ardei iute
  • o legatura de patrunjel tocat
  • o cutie de lapte de cocos

 

Mod de preparare:

Marinaţi peştele într-un amestec de usturoi pisat, zeamă de limetă, sare şi piper. Ţineţi la frigider. între timp, sotati ceapa într-o oală cu ulei până devine translucidă, adăugaţi ardeiul gras, paprika şi fulgii de ardei iute, sare şi piper din belşug.

Când începe să se înmoaie, adăugaţi roşiile cuburi şi ceapa verde. Dafi în clocot şi, peste 5 minute, adău­gaţi pătrunjel tocat. Adăugaţi peştele şi laptele de cocos. Dati în clocot şi tineti încă 15 minute la fiert. Serviţi cu pătrunjel tocat şi zeamă de limetă.

Tocanita de peste

Tocanita_de_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.