Tocanita de porc cu mere
PrinteazaTocanita de porc cu mere din: tarhon, smantana, ulei, spata de porc, ceapa, mere, cidru, faina, sare.
- 1 legătură tarhon, tocat
- 3 linguri smântână
- 1 lingură ulei
- 2 kg spată de porc, tăiată bucăţi
- 1 ceapă, tocată
- 2 linguri făină cu un praf de sare
- 2 mere acre, tăiate bucăţi
- 500 ml cidru
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un vas cu baza dublă şi prăjeşte carnea, într-un singur strat, şi lasă deoparte.
Adaugă încă puţin ulei în acelaşi vas şi prăjeşte ceapa. Pune carnea din nou în vas împreună cu făina şi apoi adaugă merele şi cidrul.
Adu la punctul de fierbere, acoperă vasul cu capac, micşorează flacăra şi lasă să fiarbă înăbuşit 2 ore şi 30 minute. Adaugă tarhonul şi smântână şi serveşte cu piure de cartofi şi fasole verde.
Pofta buna!