Tocanita de porc in strat de branza
PrinteazaTocanita de porc in strat de branza din: pulpa de porc, crema de branza, oua, ceapa, ardei gras, bulion, boia dulce, boia iute, ulei, patrunjel si sare.
- 1 kg pulpa de porc
- 200 g crema de branza
- 2 oua
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 1 lingurita cu bulion
- 1 lingurita cu boia dulce
- 1 varf de cutit de boia iute
- ulei
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa şi ardeiul gras şi taie-le în cubuleţe. Pune 100 ml de ulei la încins şi căleşte ceapa până ce devine sticloasă, adaugă ardeiul, iar la urmă, pulpa de porc tăiată în cubuleţe. Căleşte totul până ce se rumeneşte carnea.
Adaugă două căni cu apă, boiaua dulce şi pe cea iute, puţină sare şi lasă să fiarbă înăbuşit. Când carnea este fiartă, iar sosul a scăzut suficient, pune bulionul şi dă totul în două clocote. Unge un vas de cuptor cu ulei, pune carnea şi sosul, bate ouăle cu crema de brânză, drege gustul de sare, toarnă peste carne şi dă la cuptorul încins.
După 20 de minute, scoate vasul, lasă-l să se răcorească şi serveşte tocăniţa cu pătrunjel verde tocat.
Tocanita de porc in strat de branza
Pofta buna!