Tocanita de praz cu rosii si usturoi
PrinteazaTocanita de praz cu rosii si usturoi din: praz, ceapa, ulei, usturoi, roşii decojite, sare.
- 4-5 fire praz
- 2 cepe
- 1 ceaşcă ulei
- usturoi
- 3 roşii decojite
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă prazul de foile de deasupra, se tale bucăţi lungi de 3-4 cm, care se spală, şi se fierb în apă cu sare 10 minute.
Se taie ceapa peştişori, se. căleşte în ulei încins, cu usturoi, după dorinţă. Usturoiul se toacă mărunt. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă roşiile decojite şi tăiate felii subţiri.
Sosul se fierbe încet şi se parfumează cu puţin cimbru.
Se pun bucăţile de praz în sos şi se lasă să scadă împreună.
Pofta buna!