Tocanita de pui cu ceapa si linte rosie
PrinteazaTocanita de pui cu ceapa si linte rosie din: ulei de masline, ciocanele de pui, ceapa, linte rosie, rosii, supa de pui, coaja de lamaie, usturoi, patrunjel, paine.
- 2 linguri ulei de masline
- 8 ciocanele de pui cu piele
- 2 cepe, tocate foarte fin
- 6 linguri de linte rosie
- 400 g de rosii din conserva
- 1 cub pentru supa de pui, faramitat
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 catel de usturoi, tocat fin
- 1 mana mica de patrunjel, tocat fin
- paine cu coaja crocanta, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge jumătate din cantitatea de ulei într-o cratiţă mare, rumeneşte ciocănelele pe toate părţile, apoi transferă-le într-o farfurie. Adaugă ceapa şi restul de ulei în cratiţă şi sotează ceapa aproximativ 5 minute, până se înmoaie.
Adaugă lintea, roşiile, 1 conservă cu apă şi cubul pentru supă de pul. Pune la loc ciocănelele în cratiţă. Adu totul la punctul de fierbere, apoi dă focul mal mic, acoperă cratlţa cu un capac şi lasă mâncarea la fiert cel puţin 30 de minute.
Supraveghează tocana şl adaugă puţină apă, dacă e nevoie, îndepărtează capacul şl mal las-o să fiarbă 10 minute sau până când sosul se îngroaşă, apoi asezonează. Intre timp, pregăteşte gremolata.
Combină coaja rasă de lămâie, usturoiul şi pătrunjelul. Presară acest mix peste tocană şi serveşte-o cu o bucată de pâine cu coajă groasă.
Tocanita de pui cu ceapa si linte rosie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mancare de linte rosie cu pui