Tocanita de pui cu ghimbir
PrinteazaTocanita de pui cu ghimbir din: piept de pui fără piele şi os, ceapa, usturoi, ghimbir, pudră de turmeric, coriandru, sos de roşii, ulei, sare, zeamă de lămâie (facultativ).
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui fără piele şi os
- 3 cepe
- 1 lingură de usturoi tocat
- 1 linguriţă de ghimbir ras
- 1 lingură de pudră de turmeric
- 1 linguriţă de coriandru pisat
- 2 linguri de sos de roşii
- 100 ml ulei
- sare
- zeamă de lămâie (facultativ)
Mod de preparare:
Sărează pieptul şi prăjeşte-l până ce se aureşte. Lasă-l deoparte.
Incinge uleiul într-o tigaie, căleşte ceapa tocată mărunt până ce devine translucidă, adaugă usturoiul, ghimbirul şi celelalte condimente.
Adaugă sosul de roşii, sarea şi omogenizează. Pune pieptul de pui tăiat în bucăţi, adaugă o cană cu apă şi lasă la foc moderat până ce scade.
La servire, stropeşte cu zeamă de lămâie şi decorează cu pătrunjel.
Tocanita de pui cu ghimbir
Pofta buna!