Tocanita de pui cu legume si mamaliga
PrinteazaTocanita de pui cu legume si mamaliga din: pasăre crescută la curte, rosii, ardei copti, ceapa, ulei, sare, piper, condiment din legume uscate, smântână, făină, pătrunjel, cartofi, ardei iute, malai.
Ingrediente:
- 1 pasăre crescută la curte
- 3-4 roşii
- 2 ardei copţi
- 4 cepe mari
- 5 linguri ulei
- sare
- piper
- condiment din legume uscate
- smântână
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
- 1 kg cartofi
- opţional, 1 ardei iute
Pentru mămăligă:
- 1,200 kg cartofi
- 400 g mălai
- sare
Mod de preparare:
Speli pasărea şi o porţionezi. Pentru mămăliguţă şi tocană, cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi fierbi într-o oală cu apă uşor sărată.
încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa tocată fin, amestecând. Când a devenit translucidă, adaugi ardeiul tocat cubuleţe, iar după 3-4 minute pui roşiile date pe râzătoare.
Când legumele s-au călit, adaugi carnea, condiment din legume uscate, apă caldă, acoperi cu un capac şi laşi să se pătrundă bine, la foc domol.
Amesteci din când în când şi încerci dacă au fiert legumele şi carnea. Peste carnea fiartă, pui ceva mai puţin de jumătate din cartofii fierţi, în prealabil scurşi, condimentând tocăniţa cu piper şi ardei iute.
Amesteci făina cu smântână şi le torni peste tocană. Amesteci uşor, apoi stingi focul şi adaugi pătrunjelul fin tocat.
Pentru mămăligă, mărunţeşti cu zdrobitorul cartofii fierţi rămaşi, apoi presari treptat mălaiul şi amesteci energic cu sucitorul, ca să nu aibă cocoloaşe.
Fierbi mămăliga circa 25 de minute, amestecând periodic. Răstorni mămăliga pe un tocător de lemn şi o serveşti alături de tocăniţă.
Tocanita de pui cu legume si mamaliga
Pofta buna!