Tocanita de pui cu legume si patrunjel verde
PrinteazaTocanita de pui cu legume si patrunjel verde din: pui, vin, ulei, ceapa, ardei gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare, piper.
- 1 pui (1-1,2 kg)
- 100 ml vin
- 100 ml ulei
- 5 cepe
- 4 ardei grasi
- 750 g rosii proaspete sau rosii in bulion
- 1 foaie de dafin
- marar
- patrunjel verde
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli puiul, îl tai în bucăţi, îl sărezi şi îl prăjeşti în ulei încins, stropind din când în când cu vin. Când carnea este frumos rumenită, o scoţi pe o farfurie, iar în sosul rămas căleşti ceapa tocată mărunt, împreună cu ardeii tăiaţi după dorinţă, în fâşii sau pătrăţele.
După ce legumele s-au înmuiat bine, adaugi bucăţile de carne, potriveşti gustul de sare şi piper, condimentezi cu dafin şi cimbru. Adaugi mărarul, roşiile curăţate de coajă şi tăiate felii, apoi introduci cratiţa în cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute.
Serveşti tocăniţa fierbinte, presărată cu pătrunjel verde.
Tocanita de pui cu legume si patrunjel verde
Pofta buna!