Tocăniţă de pui cu legume si smantană
PrinteazaTocăniţă de pui cu legume si smantană
Ingrediente:
- 1 pui
- 5 cepe
- 4 ardei graşi
- 700 g roşii
- 3 cartofi
- 150 g smântână
- 100 ml ulei
- 100 ml vin
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel şi mărar verde
Mod de preparare:
Tai în bucăţi puiul curăţat, le sărezi, le prăjeşti în ulei încins şi le stropeşti cu vin din când în când, ca să se frăgezească. După ce carnea este frumos rumenită, o scoţi pe o farfurie şi în uleiul rămas de la carne prăjeşti ceapa tăiată mărunt, cartofii tăiaţi cubuleţe şi ardeii tăiaţi feliuţe.
După ce legumele s-au înmuiat bine, adaugi bucăţile de carne, potriveşti de sare şi piper, presari mărarul, pătrunjelul tăiate mărunt şi pui şi roşiile tocate. Torni smântână şi dai mâncarea la cuptor pentru 20 de minute.
Poftă bună!