Tocăniţă de pui cu legume
PrinteazaTocăniţă de pui cu legume din: pui, ulei, vin, ceapa, ardei gras, rosii, foaie de dafin, marar, patrunjel verde, cimbru, sare si piper.
- 1 pui (1-1,2 kg)
- 100 ml ulei
- 100 ml vin
- 5 cepe
- 4 ardei grasi
- 750 g rosii (sau rosii in bulion)
- 1 foaie dafin
- marar
- patrunjel verde
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli puiul şi îl tai în bucăţi, îl sărezi şi îl prăjeşti în ulei încins, stropind din când în când cu vin. Când carnea este frumos rumenită, o scoţi pe o farfurie, iar în sosul rămas, căleşti ceapa tocată mărunt, împreună cu ardeii tăiaţi după dorinţă (fâşii, pătrăţele).
După ce legumele s-au înmuiat bine, adaugi bucăţile de carne, potriveşti gustul de sare şi piper, pui dafinul, cimbrul, mărarul, roşiile curăţate de coajă şi tăiate felii, apoi introduci cratiţa în cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute. Serveşti tocăniţa fierbinte presărată cu pătrunjel verde.
Tocăniţă de pui cu legume
Pofta buna!
Vreau si eu tocanita din asta