Tocanita de pui cu naut
PrinteazaTocanita de pui cu naut din: piept de pui, ulei, unt, ceapa, dovleac, patrunjel, naut.
- 1 lingură ulei
- 4 bucati piept de pui
- 25 g unt
- 1 ceapă
- 400 g naut
- 500 g dovleac
- patrunjel
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200° C.
Intr-un vas larg încinge 1 lingură ulei şi rumeneşte 4 bucati piept de pui, uniform; apoi transferă în tava de copt şi dă la cuptor 15 minute.
Intre timp, topeşte 25 g unt şi sotează 1 ceapă, tăiată felii, 1 căţel de usturoi, zdrobit, 2-3 minute. Adaugă 500 g dovleac de plăcintă, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat bucăţi şi ţine la foc potrivit 5 minute.
Adaugă 1 conservă de 400 g năut, scurs de lichid şi clătit sub jet de apă rece şi 200 ml supâ limpede de pui; lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic 10 minute, până când dovleacul se pătrunde.
Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat; serveşte cu pieptul de pui.
Pofta buna!