Tocanita de pui cu naut

Printeaza

Tocanita de pui cu naut din: piept de pui, ulei, unt, ceapa, dovleac, patrunjel, naut.

Ingrediente:Tocanita de pui cu naut

  • 1 lingură ulei
  • 4 bucati piept de pui
  • 25 g unt
  • 1 ceapă
  • 400 g naut
  • 500 g dovleac
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200° C.

Intr-un vas larg încinge 1 lingură ulei şi rumeneşte 4 bucati piept de pui, uniform; apoi transferă în tava de copt şi dă la cuptor 15 minute.

Intre timp, topeşte 25 g unt şi sotează 1 ceapă, tăiată felii, 1 căţel de usturoi, zdrobit, 2-3 minute. Adaugă 500 g dovleac de plăcintă, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat bucăţi şi ţine la foc potrivit 5 minute.

Adaugă 1 conservă de 400 g năut, scurs de lichid şi clătit sub jet de apă rece şi 200 ml supâ limpede de pui; lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic 10 minute, până când dovleacul se pătrunde.

Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat; serveşte cu pieptul de pui.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.