Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei
PrinteazaO reteta de tocanita de pui cu piure de dovlecei din: piept de pui, ciuperci champignon, ceapa, vin alb, supa concentrata, ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, sare, piper, dovlecei, cartofi, parmezan, smantana si usturoi.
- 500 g piept de pui
- 200 g ciuperci champignon
- 1 ceapă mică
- 1/2 pahar vin alb
- 200 ml supă concentrată
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- câteva frunze de busuioc
- sare şi piper
pentru piure:
- 500 g dovlecei (zucchini)
- 2 cartofi medii
- 2 linguri parmezan
- 100 ml smântână
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii, curăţă-i de coajă şi pasează-i. Curăţă dovleceii, taie-i rondele groase şi căleşte-i într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline încins, în care ai pus 1 căţel de usturoi. Pune un praf de sare şi toarnă puţină supă, dacă este nevoie.
Când dovleceii s-au înmuiat şi le-a scăzut complet zeama, pune-i într-un blender, pasează-i şi amestecă-i cu cartofii pasaţi.
Taie pieptul de pui, toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit într-o tigaie cu ulei de măsline încins şi o laşi până se înmoaie. Adaugă bucăţile de pui, pune sare, după gust, şi prăjeşte-le. Toarnă vinul, un polonic de supă şi lasă la fiert, la foc mare, 10 minute.
Curăţă ciupercile, spală-le şi taie-le lamele. Adaugă-le în tocana de pui şi fierbe-le 5 minute. Condimenteză cu sare şi piper, după gust, şi pune busuiocul tocat.
Pune piureul de cartofi cu dovlecei într-o cratiţă, aşază-1 pe foc, apoi adaugă smântână, parmezanul, sare şi piper. Ţine pe foc, amestecând continuu, 5 minute. Pe un platou, formează o coroană din piure, apoi umple golul din mijloc cu tocăniţa de pui.
Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei
Poftă bună!
Incoming search terms:
- piure de dovlecel