Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură
PrinteazaTocăniţă de pui cu smântână şi garnitură din: pui, ulei, unt, vin, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, smantana, foaie de dafin, marar, patrunjel verde si condimente.
- 1 pui de 1,2 kg
- 100 ml ulei
- 500 g unt
- 100 ml vin
- 5 cepe
- 4 ardei grasi
- 700 g rosii
- 1 kg cartofi
- 150 g smantana
- 1 foaie de dafin
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- condimente, dupa preferinta
Mod de preparare:
Puiul, curăţat şi spălat, îl tai în bucăţi şi îl prăjeşti în uleiul încins, stropindu-l din când în când cu vin. Când carnea este frumos rumenită, o scoţi pe o farfurie şi, în sosul rămas, căleşti ceapa tocată mărunt, împreună cu ardeii tăiaţi după dorinţă, în fâşii sau pătrăţele.
După ce legumele s-au înmuiat bine, adaugi bucăţile de carne, potriveşti gustul cu condimente, pui dafinul, roşiile curăţate de coajă şi tăiate felii, torni smântână deasupra şi introduci cratiţa în cuptor pentru 15-20 de minute. Când este gata, presari verdeaţa.
Separat, fierbi cartofii curăţaţi de coajă şi, când sunt gata, îi strecori şi îi stropeşti cu unt fierbinte, apoi îi serveşti separat, ca garnitură. Cartofii îi poţi adăuga şi în mâncare, odată cu ardeii şi ceapa.
Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură
Pofta buna!