Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură

Printeaza

Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură din: pui, ulei, unt, vin, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, smantana, foaie de dafin, marar, patrunjel verde si condimente.

Ingrediente:Tocanita_de_pui_cu_smântâna_si_garnitura

  • 1 pui de 1,2 kg
  • 100 ml ulei
  • 500 g unt
  • 100 ml vin
  • 5 cepe
  • 4 ardei grasi
  • 700 g rosii
  • 1 kg cartofi
  • 150 g smantana
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • condimente, dupa preferinta

 

Mod de preparare:

Puiul, curăţat şi spălat, îl tai în bucăţi şi îl prăjeşti în uleiul încins, stropindu-l din când în când cu vin. Când carnea este frumos rumenită, o scoţi pe o farfurie şi, în sosul rămas, căleşti ceapa tocată mărunt, îm­preună cu ardeii tăiaţi după dorinţă, în fâşii sau pătrăţele.

După ce legumele s-au înmuiat bine, adaugi bucăţile de carne, potriveşti gustul cu condimente, pui dafinul, roşiile curăţate de coajă şi tăiate felii, torni smântână deasupra şi introduci cratiţa în cuptor pentru 15-20 de minute. Când este gata, presari verdeaţa.

Separat, fierbi cartofii curăţaţi de coajă şi, când sunt gata, îi strecori şi îi stropeşti cu unt fierbinte, apoi îi serveşti separat, ca garnitură. Car­tofii îi poţi adăuga şi în mâncare, odată cu ardeii şi ceapa.

Tocăniţă de pui cu smântână şi garnitură

Tocanita_de_pui_cu_smântâna_si_garnitura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.