Lichior de Caise – Preparat din caise proaspete, zahăr și alcool, acest lichior combină dulceața fructelor cu tăria alcoolului, rezultând într-o băutură rafinată și plină de savoare. Ingrediente: 1 kg caise proaspete, bine coapte 500 g zahăr 1 litru alcool alimentar (de 40-50% concentrație) 1 păstaie de vanilie (opțional) 1 lămâie (coaja rasă, opțional) 1 […]
Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci
PrinteazaTocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din: ciuperci asortate, muschi de porc, ulei, unt, sare, piper, taitei, vin, supa de vita, smantana.
Ingrediente:
- 400 g ciuperci asortate
- 600 g muschi de porc
- 1 lingura ulei
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- 350 g taitei
- 100 ml vin alb
- 100 ml supa de vita
- 200 g smantana
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 100°C. Se curăţă ciupercile; cele mai mari se taie jumătăţi. Se spală carnea, se sterge, se taie fâşii groase.
Se încinge uleiul şi 1 lingură de unt şi se prajeşte carnea de jur împrejur cca 4-minute la foc iute.
Se sărează, se piperază se scoate din tigaie; se înfăşoară în folie de aluminiu; se păstrează la cald în cuptor.
Pastele se fierb al dente în apă cu sare. Ciupercile se călesc în sosul din tigaie, adăugând şi restul de unt, timp de cca 3-4 min. Se sărează şi se piperează. Se toarnă într-o formă de sufleu şi se păstrează la cald în cuptor.
Sosul din tigaie se stinge cu vin şi se toarnă supă şi smântână. Se lasă să mai fiarbă 5 min., se săreaza şi se piperează.
Se serveşte carnea cu ciuperci. Se toarnă deasupra osul; eventual se mai piperează. Pastele se servesc alături.
Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci
Pofta buna!
Pai ori e tocanita, ori sunt paste cu carne?