Tocăniţă de roşii cu peşte
PrinteazaTocăniţă de roşii cu peşte
Ingrediente:
- un kilogram fileuri de peşte
- 800 g roşii
- 3 ardei graşi roşii
- două legături de ceapă verde
- 6 căţei de usturoi
- 500 ml apă
- pătrunjel
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Preparare:
Fileurile de peşte se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduc la rece.
Roşiile se opăresc câteva minute în apă clocotită, se scot şi se lasă puţin deoparte. Se curăţă de pieliţă, apoi se taie în cubuleţe.
Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi de vinişoare şi se taie în bastonaşe subţiri sau în cubuleţe.
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă de foi şi se taie în felii subţiri.
Intr-o cratiţă se încinge puţin ulei, se adaugă ardeii, ceapa şi usturoiul. Se lasă pe foc până când au început să se înmoaie ardeii.
Se pun roşiile, apa, sarea şi piperul după gust. Când sosul a scăzut un pic, se adaugă bucăţile de peşte şi se lasă să mai fiarbă timp de 20-25 de minute. Se presară verdeaţa tocată şi se serveşte.
După ce s-a adăugat peştele nu se mai amestecă, deoarece se pot sfărâma bucăţile.
Tocăniţă de roşii cu peşte
Pofta buna!