Tocanita de varza si cartofi
PrinteazaTocanita de varza si cartofi din: varza, cartofi, carnati, ceapa, ulei, bulion, chifle, sare, piper.
- 4 chifle mari, cu coaja groasă
- 1/2 varză nouă
- 4 cartofi
- 2 cârnaţi de casă afumaţi
- o ceapă
- 2 linguri ulei
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
In ulei se pun rondele de cârnaţi şi ceapa tăiată peştişori la rumenit. Se scot şi se pune varza tăiată. Se lasă 5 minute. Se pun cartofii, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert.
Se pune bulionul desfăcut cu apă, se adaugă cârnaţii şi se mai lasă un clocot sau până scade mâncarea la consistenţa dorită. Se potriveşte de sare şi piper şi se serveşte în pâinea golită de miez cu rozmarin.
Pofta buna!