Tocăniţă de vinete cu orez
PrinteazaTocăniţă de vinete
- 5-6 vinete potrivite
- 2-3 căţei de usturoi
- 150 g smântână degresată
- 2-3 roşii
- 250 g orez
- 1 lingură vegeta
- 3-4 linguri ulei
- 1 morcov
Mod de preparare:
Vinetele se coc pe plita bine încinsă, după care se pun pe un tocător de lemn puţin înclinat, pentru ca, în timp ce se răcesc, să se scurgă zeama din ele. Se curăţă cu mâna înmuiată în apă rece, în aşa fel încât să nu rămână nici o bucăţică de coajă arsă.
Vinetele se toacă pe tocătorul de lemn. Ceapa tocată mărunt se înăbuşă bine cu apă, ulei şi vegeta. Se adaugă roşiile date prin răzătoarea mare şi se lasă să clocotească pentru a se forma un sos.
Se adaugă vinetele şi usturoiul tăiat rondele şi se mai dau în câteva clocote. Se adaugă puţină sare şi se garniseşte cu pătrunjel verde.
Poftă bună!