Tocanita de vinete cu usturoi si ardei gras
PrinteazaTocanita de vinete cu usturoi si ardei gras din: vanata, ulei, apa, usturoi, ardei grasi, rosii, busuioc, cimbru, maghiran, marar, patrunjel, rozmarin, sare, masline.
- 1 vanata mare
- 30-40 ml ulei
- 2 linguri apa
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei grasi (rosu si galben)1 ceapa
- 4 rosii
- cate 1/4 lingurita busuioc, cimbru, maghiran, marar
- 2-3 fire de patrunjel
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 lingurita de sare
- 150 g masline
Mod de preparare:
Decojeşti vânătă, o tai în cuburi sau rondele şi o presari cu sare. După 10-15 minute, o opăreşti şi o scurgi. Cureţi şi speli legumele rămase. Tai mărunt usturoiul şi ceapa, roşiile deco- jite în sferturi, iar ardeii în felioare subţiri.
Inăbuşi usturoiul, ceapa şi ardeii într-o tigaie cu ulei încins, în care picuri din când în când puţină apă fierbinte. Când ceapa a devenit transparentă, adaugi roşiile, vinetele, condimentele, măslinele tăiate, acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, pentru circa 1/4 oră.
Spre sfârşit, pui sarea, verdeaţa fin tocată şi rozmarinul.
Tocanita de vinete cu usturoi si ardei gras
Pofta buna!