Ciorbă de Cartofi și Praz cu Afumătură – Această ciorbă combină dulceața prazului, textura cartofilor și gustul intens al afumăturii, rezultând un fel de mâncare consistent și reconfortant. Ideală pentru zilele reci de iarnă, ciorba de cartofi și praz cu afumătură este perfectă pentru o masă în familie. Prazul, cunoscut și sub numele de ceapă […]
Tocanita de vinete cu usturoi si ardei gras
PrinteazaTocanita de vinete cu usturoi si ardei gras din: vanata, ulei, apa, usturoi, ardei grasi, rosii, busuioc, cimbru, maghiran, marar, patrunjel, rozmarin, sare, masline.
Ingrediente:
- 1 vanata mare
- 30-40 ml ulei
- 2 linguri apa
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei grasi (rosu si galben)1 ceapa
- 4 rosii
- cate 1/4 lingurita busuioc, cimbru, maghiran, marar
- 2-3 fire de patrunjel
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 lingurita de sare
- 150 g masline
Mod de preparare:
Decojeşti vânătă, o tai în cuburi sau rondele şi o presari cu sare. După 10-15 minute, o opăreşti şi o scurgi.
Cureţi şi speli legumele rămase. Tai mărunt usturoiul şi ceapa, roşiile deco- jite în sferturi, iar ardeii în felioare subţiri.
Inăbuşi usturoiul, ceapa şi ardeii într-o tigaie cu ulei încins, în care picuri din când în când puţină apă fierbinte.
Când ceapa a devenit transparentă, adaugi roşiile, vinetele, condimentele, măslinele tăiate, acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc mediu, pentru circa 1/4 oră.
Spre sfârşit, pui sarea, verdeaţa fin tocată şi rozmarinul.
Tocanita de vinete cu usturoi si ardei gras
Pofta buna!
Mere Murate – Aceste murături sunt ideale pentru a acompania carne, brânzeturi sau pentru a fi savurate ca atare. Ușor de preparat și pline de vitamine, merele murate sunt o alegere sănătoasă și gustoasă pentru orice masă. Ingrediente: Mere mici și tari (1 kg) – baza rețetei, oferind dulceață și textură crocantă. Apă (1 […]