Tocanita de vinete cu vrabioara
PrinteazaTocanita de vinete cu vrabioara din: vinete, vrabioara de vitel, rosii, ardei, ceapa rosie, sare, piper, ulei de masline, malai, sare si ulei.
- 3-4 vinete medii
- 400 g vrabioara de vitel
- 500 g rosii
- un ardei
- o ceapa mare rosie
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei de masline
Pentru mamaliga:
- 500 ml apa
- 300 ml malai
- o lingurita sare
- o lingura ulei
Mod de preparare:
Pentru început, se pune apa să fiarbă pentru mămăligă. în apă, se adaugă sare, ulei şi un strop de mălai. Când a început apa să fiarbă, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecându-se continuu.
Separat, se curăţă vinetele de coajă, se taie în felii potrivite, pe lung, se presară sare şi se lasă să se scurgă în sită. Apoi se prăjesc câte 6-7 minute fiecare pe grătar.
Intre timp, se curăţă ceapa şi ardeiul şi se călesc în ulei împreună cu vrăbioară de viţel tăiată cubuleţe. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate, sare, cimbru şi piper şi se bagă în cuptor să scadă.
Tocăniţa se serveşte împreună cu vinetele coapte şi mămăliga rumenită pe grătar.
Pofta buna!