Tocanita de vita ardeleneasca
PrinteazaTocanita de vita ardeleneasca din: fleica de vita, slanina, ceapa, untura, pasta de rosii, vin, piper, cimbrisor.
- 700 g fleică de vită
- 200 g slănină
- 2 cepe roşii
- sare
- 2 linguri untură
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură pastă de roşii
- 3 linguri vin
- piper
- 2 linguriţe cimbrişor
Mod de preparare:
Carnea se taie fâşii de grosimea unui creion, apoi se spală şi se scurge. Grăsimea se încinge, se adaugă slănina tăiată felii, se lasă până se topeşte, amestecând mereu, apoi se scot jumările din cratiţă.
In untura rămasă se căleşte ceapa şi usturoiul, se adaugă bucăţile de carne şi se prăjesc 15 minute. Se condimentează cu sare, piper, cimbrişor, se adaugă pasta de roşii, vinul alb şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Tocăniţa se serveşte caldă, cu mămăliguţă.
Pofta buna!