Tocăniţă de vită cu cartofi
PrinteazaO tocanita de vita cu cartofi din: carne de vita, ulei sau untura, ardei grasi, rosii, cartofi, marar si patrunjel, foaie de dafin, apa calda, sare, piper boabe, marar si patrunjel.
- 1 kg carne de vită
- 1 ceaşcă mică ulei sau 2 linguri de untură
- 6-8 cepe mijlocii
- 2-4 ardei graşi, verzi sau roşii
- 2-3 roşii mari sau 2 linguri de bulion
- 4-5 cartofi mijlocii
- 1 foaie de dafin
- mărar şi pătrunjel
- 2 căni apă caldă
- sare
- piper boabe
pentru decor:
- mărar
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Spală carnea cu apă călduţă, tai-o bucăţi potrivit de mari (foloseşte mai ales carne cu os) şi rumeneşte-o în uleiul (sau untură) încins. Când s-a pătruns, scoate-o într-un vas şi las-o acoperită până pregăteşti legumele.
Curăţă ceapa, tai-o în două şi las-o în apă rece 5-10 minute, după care toac-o peştişori şi căleşte-o în grăsimea în care s-a prăjit carnea. Este bine ca grăsimea să fie trecută într-un vas curat. Toarnă o cană cu apă caldă şi lasă ceapa să se călească la foc potrivit, cu vasul acoperit, 15 minute.
Adaugă ardeii graşi tăiaţi rondele, roşiile decojite (sau 2 linguri de bulion) şi tocate fin. Pune carnea peste legume, adaugă o cană cu apă caldă şi continuă fierberea o jumătate de oră, la foc mic. Sărează, după gust, pune foaia de dafin şi boabele de piper şi mai lasă 5 minute.
Curăţă cartofii, spală-i, taie-i felii mari şi fierbe-i separat, apoi răstoarnă-i fară apă peste tocăniţă. Serveşte tocăniţa decorată cu verdeaţă tocată, după preferinţă, lângă o mămăligă caldă.
Tocăniţă de vită cu cartofi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de vita cu cartofi
- tocanita de vita
- tocanita de vitel cu cartofi
- tocanita de cartofi cu carne de vita
- mancare de cartofi cu carne de vita
- tocanita de cartofi cu vita
- tocana de vita cu cartofi
- mancare de cartofi cu vita
Foarte buna tocanita
Imi place tocanita de vita