Tocanita de vita cu ciuperci
PrinteazaTocanita de vita cu ciuperci din: ulei, vrabioara de vita, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vin, fasole, unt.
- 1 lingură ulei
- 2 kg vrăbioară, tăiată bucăţi
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 2 morcovi, tăiaţi mărunt
- 2 codiţe de telină, tocate
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri făină cu un praf de sare şi piper
- 750 ml vin roşu sec
- 25 g unt
- 500 g amestec de ciuperci, tăiate bucăţi
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-un vas cu baza dublă şi prăjeşte carnea, într-un singur strat, şi lasă deoparte.
Adaugă ulei dacă este necesar şi prăjeşte ceapa, morcovul, ţelina 15 minute. Adaugă usturoiul şi apoi presară făina şi adaugă carnea. Prăjeşte câteva minute şi stinge cu vinul.
Adu la punctul de fierbere şi lasă sâ fiarbă acoperit, la foc mic, 2 ore şi 30 minute. Incinge untul şi sotează ciupercile câteva minute. Presară sare şi piper şi adaugă-le în ultimele 20 minute de fierbere.
Serveşte tocăniţa cu piure de cartofi sau cu fasole verde.
Pofta buna!