Tocanita de vita cu usturoi si chimen

Printeaza

Tocanita de vita cu usturoi si chimen din: ceapa, usturoi, ulei de masline, boia iute, ardei iute roşu, chimen măcinat, sare de mare, piper negru, antricot de vită, roşii conservate în ulei, roşii, baton de scorţişoară, fasole roşie boabe.

Ingrediente:Tocanita de vita cu usturoi si chimen

  • 2 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • ulei de măsline
  • 2 linguriţe rase cu boia iute
  • 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tăiat mărunt
  • 1 linguriţă cu vârf de chimen măcinat (sau seminţe de chimen pisate)
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 455 g antricot de vită, tocat (sau carne tocată)
  • 200 g roşii conservate, în ulei
  • 2 conserve a câte 400 g de roşii
  • 1/2 baton de scorţişoară
  • 2 conserve a câte 400 g fasole roşie boabe, scurse

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 150°C/treapta 2 la cel pe gaz.

Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul într-un robot de bucătărie, apoi prăjiţi-le în puţin ulei de măsline până când se înmoaie.

Adăugaţi boiaua, apoi ardeiul proaspăt, chimenul şi puţină sare cu piper negru. Puneţi apoi carnea tocată şi continuaţi să căliţi, amestecând, până capătă culoarea brună.

Amestecaţi rapid cu robotul de bucătărie roşiile conservate cu suficient ulei din borcan, astfe încât să se formeze o pastă. Adăugaţi-o la carne şi puneţi şi roşiile întregi din celelalte conserve, batonul de scorţişoară, apoi un pahar cu apă.

Aduceţi la punctul de fierbere, acoperiţi cu hârtie pergament şi cu capac, apoi fie lăsaţi să se înăbuşe la foc mic timp de 1 1/2 ore, fie puneţi cratiţa în cuptor pentru aproximativ 1 1/2 ore.

Adăugaţi fasolea boabe din conservă cu aproximativ 30 de minute înainte ca mâncarea să fie gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.