seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, alune prajite, caju, dressing pentru salata, ulei, marar, pudra de usturoi. citeste si: Dieta Low Carb Ingrediente: 120gr seminte de dovleac 120gr seminte de floarea soarelui 120gr alune prajite 120gr cajuu 2 linguri ulei 1 pachet dressing pentru salata 1 […]
Tocanita de vita cu usturoi si chimen
PrinteazaTocanita de vita cu usturoi si chimen din: ceapa, usturoi, ulei de masline, boia iute, ardei iute roşu, chimen măcinat, sare de mare, piper negru, antricot de vită, roşii conservate în ulei, roşii, baton de scorţişoară, fasole roşie boabe.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- ulei de măsline
- 2 linguriţe rase cu boia iute
- 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tăiat mărunt
- 1 linguriţă cu vârf de chimen măcinat (sau seminţe de chimen pisate)
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 455 g antricot de vită, tocat (sau carne tocată)
- 200 g roşii conservate, în ulei
- 2 conserve a câte 400 g de roşii
- 1/2 baton de scorţişoară
- 2 conserve a câte 400 g fasole roşie boabe, scurse
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 150°C/treapta 2 la cel pe gaz.
Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul într-un robot de bucătărie, apoi prăjiţi-le în puţin ulei de măsline până când se înmoaie.
Adăugaţi boiaua, apoi ardeiul proaspăt, chimenul şi puţină sare cu piper negru.
Puneţi apoi carnea tocată şi continuaţi să căliţi, amestecând, până capătă culoarea brună.
Amestecaţi rapid cu robotul de bucătărie roşiile conservate cu suficient ulei din borcan, astfe încât să se formeze o pastă.
Adăugaţi-o la carne şi puneţi şi roşiile întregi din celelalte conserve, batonul de scorţişoară, apoi un pahar cu apă.
Aduceţi la punctul de fierbere, acoperiţi cu hârtie pergament şi cu capac, apoi fie lăsaţi să se înăbuşe la foc mic timp de 1 1/2 ore, fie puneţi cratiţa în cuptor pentru aproximativ 1 1/2 ore.
Adăugaţi fasolea boabe din conservă cu aproximativ 30 de minute înainte ca mâncarea să fie gata.
Pofta buna!
linuine integrale, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei rosu, dovlecel, ardei iute, piper negru, sare, patrunjel, parmezan. Această rețetă este o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru o cină ușoară. Pastreaza continutul caloric sub control și conține multe legume și fibre. Este de asemenea o opțiune vegetariană și poate fi adaptată […]