Tocăniţă de viţel, ardelenească
PrinteazaTocăniţă de viţel, ardelenească din: carne de vitel, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de rosii, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel verde, frunze de telina, sare, piper, boia.
- 800 g carne de vitel
- 4 cepe (2 rosii si 2 albe)
- 4 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ardei gras rosu
- ciuperci din conserva
- 2-3 catei de usturoi
- 100 ml suc de rosii
- sos de soia
- ulei de masline
- zeama de lamaie
- ghimbir
- patrunjel verde
- frunze de telina
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Carnea, tăiată bucăţi şi condimentată, o pui la marinat în următoarea compoziţie: o lingură ulei de măsline, 2-3 căţei de usturoi zdrobiţi, puţin ghimbir răzuit, zeamă de lămâie, sos de soia şi sos dulce-acrişor. Amesteci şi pui vasul la frigider circa 1 oră.
Ceapa curăţată o tai mărunt, morcovii, ardeiul şi pătrunjelul le tai rondele sau fideluţă. Intr-o cratiţă, pui puţin ulei şi adaugi legumele la prăjit.
Când ceapa a devenit sticloasă, pui şi carnea în cratiţă şi mai prăjeşti puţin. Adaugi apoi boiaua de ardei şi apa. Pui un capac şi laşi să fiarbă până când carnea e fiartă.
Spre final adaugi ciupercile, puţin suc de roşii şi verdeaţă. Serveşti tocăniţa cu garnitură de orez şi murături asortate.
Tocăniţă de viţel, ardelenească
Pofta buna!
Foarte buna tocanita de vitel