Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte
PrinteazaTocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte din: pulpa de vitel, sare, piper, ulei, supa de pasare, ceapa, ciuperci champignon, frisca, smantana, pesmet, unt, faina, lapte, oua, patrunjel.
Ingrediente:
- 600 g pulpa de vitel
- sare
- piper
- 80 ml ulei
- 200 ml supa de pasare
- 3 cepe frantuzesti tocate
- 250 g ciuperci Champignon
- 200 ml frisca neindulcita
- 200 ml smantana
galuste:
- 4 linguri pesmet
- 110 g unt
- 500 g faina
- 1 lingurita sare
- 500 ml lapte
- 5 oua
- 4 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se prepară găluştele: pesmetul se prăjeşte în unt. într-un castron se amestecă făina cu sare. Se bat gălbenuşurile cu lapte şi se înglobează untul topit. Se adaugă la făină şi se frământă aluatul, adăugând pesmet şi pătrunjel tocat. în final se înglobează albuşul bătut spumă.
Se împarte aluatul în 2 părţi, din care se modelează 2 rulouri (0 8 cm), care se înfăşoară în folie transparentă. Se fixează bine capetele. Se aşază în apă clocotită şi se fierb cca 35 min. Se despachetează apoi din folie şi se taie imediat felii.
Carnea se sărează, se piperează şi se leagă cu aţă. Se prăjeşte în ulei de jur-împrejur, până se rumeneşte. Se toarnă supă şi se introduce în cuptorul încălzit în prealabil la 180 °C. Se coace cca 1 oră şi jumătate.
Se scoate carnea din tavă şi se adaugă în sos ceapa franţuzească tocată şi ciupercile curăţate şi tăiate felii. Se adaugă frişca şi se dă în clocot, apoi se ia de pe foc şi se adaugă şi smântână fermentată. Carnea se taie felii şi se serveşte cu ciuperci, sos de smântână şi găluşte.
Tocăniţă de viţel cu ciuperci şi găluşte
Pofta buna!