Tocanita de vitel cu ciuperci
PrinteazaTocanita de vitel cu ciuperci din: carne de vitel, ceapa, untura, pasta de rosii, vin, piper, sare, maghiran, ciuperci, faina, smantana.
- 700 g carne de viţel
- 2 cepe roşii
- 2 linguri untură
- 2 linguri pastă de roşii
- 3 linguri vin roşu
- 2 linguri piper
- 2 linguri maghiran
- 300 g ciuperci
- 1 lingură făină
- 200 ml smântână
- sare
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţă, se spală, apoi se taie felii mai groase. Grăsimea se încinge, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se căleşte.
Se pun bucăţile de carne, se adaugă sare, piper şi măghiran după gust, apoi se fierbe mâncarea la foc slab. Către sfârşitul fierberii, se pune pasta de roşii, ciupercile tăiate felii şi se stropeşte cu vinul.
Făina se omogenizează cu smântână, se drege sosul, după care se mai lasă la fiert 10 minute. Se garniseşte cu orez.
Pofta buna!
Imi place mult tocanita de vitel, parca e mai gustoasa putin picanta, sau cel putin mie imi place mai mult