Tocanita de vitel cu mazare sote si sos de ciuperci

Printeaza

Tocanita de vitel cu mazare sote si sos de ciuperci din: carne de vitel, praz, ceapa, arpagic, ardei, sare, piper, ulei, boia, patrunjel, mazare, marar, ciuperci, branza topita, smantana, cascaval, concentrat de legume.

Ingrediente:Tocanita de vitel cu mazare sote si sos de ciuperci

Pentru tocăniţa:

  • 1 kg carne de viţel
  • 1 praz mare, întreg
  • 2 cepe mari
  • 10 bucăţi arpagic
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • boia
  • piper
  • pătrunjel proaspăt tocat

Pentru soteul de mazăre:

  • 300 g mazăre congelată
  • 2 linguri mărar tocat
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Pentru sosul de ciuperci:

  • 250 g ciuperci proaspete sau din conservă
  • 3 triunghiuri de brânză topită
  • 3 linguri smântână grasă
  • 3 linguri caşcaval ras
  • 1 linguriţă amestec
  • puţin concentrat de legume
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregăteşti tocăniţa aşa:

Speli carnea şi o cureţi de pieliţe, apoi o tai cuburi potrivite. Cureţi prazul şi îl tai rondele, iar ceapa solzişori. Arpagicul curăţat îl laşi întreg. Pui într-o cratiţă uleiul la încins şi căleşti prazul, ceapa şi arpagicul, până devin sticloase.

Adaugi ardeiul feliat, iar după 2 minute, cuburile de carne, frecate cu puţină sare, piper şi boia. Acoperi cu un capac şi laşi la foc mic, până când carnea este moale, dar adaugi din când în când câte o ceşcuţă de apă.

Când este gata, presari pătrunjel şi o păstrezi caldă, până la servire.

Pregăteşti soteul de mazăre aşa: într-o crăticioară pui uleiul la încins şi, dacă îţi place, adaugi 2 căţei de usturoi necurăţaţi, pe care-i scoţi după câteva secunde. Adaugi apoi mazărea şi câte un strop de apă, până se sotează şi s-a înmuiat bobul. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi garniseşti cu mărarul tocat.

Păstrezi acoperit.

Pregăteşti sosul de ciuperci aşa:

Dacă ciupercile sunt proaspete, le cureţi şi le tai fideluţă, după care le opăreşti 5 minute, apoi le scurgi. Dacă sunt din conservă, doar scurgi ciupercile. Topeşti într-o crăticioară brânza, pui smântână şi caşcavalul ras, apoi ciupercile scurse bine.

Amesteci şi laşi pe foc 1 -2 minute, cât să se pătrundă aromele. Potriveşti gustul cu piper alb măcinat şi cu sare. Aromatizezi cu pătrunjel verde şi cu puţin concentrat de legume.

Serveşti aşa:

Pe un platou (o farfurie) pui tocăniţa lângă un pilaf de orez, iar lângă orez pui soteul de mazăre, înconjurat de sosul de ciuperci.

Poţi servi şi în alt mod, după preferinţă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.